Sárkányok a "paradicsomban"

2010. július 19. hétfő 11:08
Megtekintve: 1178
Döbbenetes sikert aratott a sárkányhajó sportág, a Roadshow idei 6. állomásán, Szentendrén is. A Pest és Nógrád megyei regionális selejtezőt a szervezők a hangulatos Duna-parti turistaparadicsom központjában, a korzó előtt rendezték meg.

A korzó szombati közönsége - ami több ezer embert jelent - nemcsak a versenyzőket figyelhette a vízen, hanem megtekinthette a tűzoltó- és katasztrófavédelmi bemutatót is a parton. Ráadásul a versenynek nemcsak szárazföldön akadtak szurkolói. Ez a folyószakasz az ország egyik legkedveltebb vízi útvonala, sok túrázó a saját hajójából izgulta végig a döntő futamokat.

A verseny ideje alatt értek be Szentendrére az „Akiért a harang szól" rendezvény résztvevői is. A sportos zarándoklat a nándorfehérvári diadal emlékére Mátyás pajzsának másolatát és kálváriáját hozta el Visegrádról Sárkányhajón.

A települések és céges csapatok legjobbjai számára dr. Dietz Ferenc, Szentendre város polgármestere és Kun Csaba alpolgármester adta át a díjakat. Az első három helyezett mindkét kategóriában kijutott az augusztus végi MKB Sárkányhajó Világbajnokságra, amely Szegeden kerül megrendezésre.


Eredmények:

Települések:

1.       Százhalombatta

2.       Papsziget

3.       Szentendre Sárkányai

4.       BKV Vadlibák

Cégek:

1.       T-mobile LapáTolók

2.       Presto Sárkányok

3.       Sun Microsystems

4.       Blue Dragon Motors

5.       Tűzoltók

» Összes kép megtekintése »

Hasonló hírek:

Olimpiai érmesek Komáromban (2014.02.26. 08:30)
Az első nemzetközi... (2014.02.20. 15:35)

« Vissza a főoldalra «