BBU 2. nap: Hajrá, Terminátor!

2011. október 20. csütörtök 20:10
Megtekintve: 774
A Bécs-Pozsony-Budapest Ultramarathon második napján az ötödik helyre lépett elő a kajakosokból és kenusokból álló Bajnokok Csapata. Pedig a váltó meglehetősen vihar vert: Kozmann György belázasodott, a paratriatlonos Boronkay Péter pedig térdfájdalmak miatt volt kénytelen Csabai Edvinnek átadni a szakaszát.

„A többiek Győrben fürdőznek, én éppen lázat csillapítok” – kezdte a Bajnokok Csapatának második napi beszámolóját Kozmann György. Az olimpiai bronzérmes kenus már tegnap este kidőlt a sorból, rosszul érezte magát, és be is lázasodott, így a Pozsony-Győr közötti szakaszt a kísérőautóban töltötte el.„Szépen kezdtük a mai napot is. Németh Szabi a pozsonyi egyetemi stadionban hasonló rajtot produkált, mint én az Ernst-Happel stadionban, csak ő fél pályával megverte az egész mezőnyt – magyarázta Kozmann György. – Szabi egyébként nagyot futott ezen a napon, ugyanazt a szakaszt teljesítette, mint én két évvel ezelőtt. És ez a szakasz pontosan ugyanannyival volt elmérve, mint akkor. Amikor már azt hittük, hogy csak négyszáz méter van hátra, Szabi nagyot hajrázott, ám egy kicsit megrogyott, mikor kiderült, hogy az a négyszáz méter négy kilométer...”

A következő futó a váltó egy rutinos rókája, Lindenmayer János volt, aki erős tempót nyomott a rárótt 25 kilométeren, majd következett a sprinter kajakos, Beé István.

„Bécinek jó kis fogadtatást szerveztünk a váltóponthoz. Ásványrárón kijöttek a kisgyerekek buzdítani a versenyzőket, mi meg megbeszéltük velük, hogy ha egy nagyon izmos, szürke pólós futót látnak, kezdjenek el kiabálni, hogy Hajrá, Terminátor!”
A kajakos Terminátor a paratriatlonista Boronkay Pétert indította az utolsó szakaszra, aki azonban néhány kilométer megtétele után cserét kért, mert megfájdult a térde. „A befutóemberünk Csabai Edvin lett, és bár az ötödik helyre léptünk elő, egy kissé vihar vert a csapatunk” – fejezte be az élménybeszámolót Kozmann György, aki bízik benne, hogy szombaton és vasárnap már segítségére tud lenni a Bajnokok Csapatának.

Korábbi napok összefoglalói:

1. nap

« Vissza a főoldalra «