Baráth Etele: már Rióra is figyelünk

2012. április 16. hétfő 16:38
Megtekintve: 1240
A 2011-es év értékelése, illetve a következő évek legfontosabb feladatai is szóba kerültek a szombati közgyűlésen. Nagy többséggel Dónusz Évát, az 1992-es barcelonai játékok aranyérmesét választották az elnökség új tagjává.

Szombaton tartott közgyűlést a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, ahol az egyik fontos feladat az új elnökségi tag megválasztása volt. Bár előzetesen Horváth Gábor kapta a legtöbb jelölést az olimpiai bajnokoktól, a szavazáson végül Dónusz Éva kapott meggyőző többséget, így ő került be a testületbe.

„A közgyűlést profi előkészítő munka előzte meg, amelynek során elkészült egy 59 oldalas beszámoló a 2011-es évről. Ez elemzi a szövetség tavalyi működését és a sportszakmai munkát is” - mesélte Baráth Etele, elnök.„Azt gondolom, hogy a sportágon belül érdemes minél több embernek elolvasnia. A felnőtt sportolók szereplésével kapcsolatban például több helyen építő kritikák fogalmazódtak meg, miközben - azt gondolom, hogy joggal - dicséri az iromány az utánpótlás helyzetét és eredményeit, de szó esik benne a szegedi világbajnokságról és a szabadidős szakágak, elsősorban a sárkányhajózás szerepéről is.
Azon túl, hogy a közgyűlésen elemeztük az elmúlt hónapok eseményeit, természetesen legalább ekkora súllyal került szóba a jövő is. A közgyűlésen Storcz Botond szövetségi kapitány részletesen beszámolt a londoni felkészülés jelenlegi állásáról, több felszólalásban pedig már a hosszú távú célok is megjelentek.

A szövetség vezetői érzékeltették, hogy 2012 őszétől jelentősebb átalakításon kell átesnie az MKKSZ-nek, sőt tulajdonképpen az egész sportágnak. Októberben rendkívüli közgyűlést tartunk, majd 2013 elején jön a tisztújítás. Azt szeretnénk, ha jövő tavaszra már mindenki látná, hogy mik a prioritások, merre és milyen módon próbálunk tovább haladni. A cél egyértelmű, szeretnénk, ha a 2016-os olimpián is eredményesen szerepelne a kajak-kenu válogatott. Az átalakulás természetesen rengeteg területet érint majd, méghozzá nagyon fontos területeket. Csak egyetlen példa: szeretnénk, ha a jövőben újfajta támogatási rendszer működne a fiataloknál, amelyik arra ösztönzi a sportolókat, az edzőket és az egyesületeket is, hogy ne hajtsák ki túl korán a tehetségeket” – zárta szavait Baráth Etele.

A közgyűlésen bemutatkozott Veres Rita, a Latorca utcai székház új irodavezetője, illetve Csabai Edvin, aki a sárkányhajó, a rafting, a szlalom, a kajakpóló, a tengeri kajak és a túrasport szakágvezetőjeként dolgozik mostantól a Magyar Kajak-Kenu Szövetségben.

Hasonló hírek:

A bajnok meglepetése... (2013.01.03. 14:25)
Szeged és Rio lendülete (2012.12.31. 10:55)
"Kajakozóból kajakos" (2012.12.23. 23:05)
Boldog Születésnapot Jóka! (2012.12.21. 13:30)

« Vissza a főoldalra «